Школа №7 » Новини » Щодо заходів з недопущення загрози здоров’ю і життю дітей від вибухонебезпечних предметів

Щодо заходів з недопущення загрози здоров’ю і життю дітей від вибухонебезпечних предметів

Автор: admin від 28-04-2017, 08:27

Н А К А З

28.04.2017                                                                                                        № 207/р

 

Щодо заходів з недопущення загрози здоров’ю

і життю дітей від вибухонебезпечних предметів

 

 На виконання наказу департаменту освіти і науки Запорізької міської ради від 27.04.2017 № 237р «Щодо заходів з недопущення загрози здоров’ю і життю дітей від вибухонебезпечних предметів» та з метою створення безпечних і нешкідливих умов навчання, праці та недопущення дітей до небезпечних, в тому числі вибухонебезпечних предметів в навчальних закладах району 

 

НАКАЗУЮ:

 

1. Керівникам закладів освіти:

1.1. Терміново провести позаплановий інструктаж з безпеки життєдіяльності серед учасників навчально-виховного процесу з питань дії дітей у випадку виявлення вибухонебезпечних та підозрілих предметів.

1.2. Провести комплекс заходів з організації та забезпечення збереження життя і здоров’я всіх учасників навчально-виховного процесу у закладі освіти.

3. Керівникам дошкільних закладів освіти Комунарського району:

1.3. Постійно проводити роз’яснювальну роботу з вихованцями, учнями, працівниками, а також з батьківською громадськістю  з залучанням співробітників ДСНС та правоохоронних органів щодо правил поведінки у випадку виявлення вибуховонебезпечних та підозрілих предметів.

1.4. Розповсюдити серед учасників навчально-виховного процесу Пам’ятку з правил поводження із виявленими підозрілими вибуховонебезпечними предметами, у тому числі замаскованими під них речами (сайт Міністерства, адреса: www.mon.gov/ua/hotline).

1.5. Заборонити доступ на територію закладу осіб, які не задіяні в в проведенні навчально-виховного процесу, та посилити контроль за недопущенням внесення до приміщень закладу вибухонебезпечних та інших предметів, що можуть становити загрозу здоров’ю та життю дітей та працівників.

1.6. Негайно повідомляти Територіальний відділ освіти Комунарського району про усі надзвичайні події та випадки виявлення на території, а також на прилеглих площах закладу зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

2. Інженеру з охорони праці ТВО Бисько Ю.І. забезпечити оперативне інформування департаменту освіти і науки, силових та інших відповідальних служб у разі виявлення у навчальних закладах та прилеглих до них територіях зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

3. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

  

Начальник територіального відділу                                                                     В.В. Кінебас