Школа №7 » Харчування

Відповідальні за харчування

Автор: admin від 18-01-2022, 10:59

Відповідальні за:  якісне приготування їжі, відповідність чотиритижневому сезонному меню, доставку, транспортування, вигрузку та роздачу їжі працівники надавача послуг з харчування (ВИКОНАВЦЯ) 

ФОП   Соловей Зінаїди Максимівни          тлф. 050-558-09-60

Завідуюча харчоблоком  Раїса ЖУГІНА

 

Відповідальні за: складання графіку харчування, санітарний стан шкільної їдальні, санітарну обробку стільців та столів в обідньому залі, організацію харчування учнів, чергування вчителів в обідньому залі навчального закладу.

Заступник директора   Олександр ОЛІЙНИК (загальні питання)

Заступник директора Артур ВЕДМЕДЕНКО (харчування учнів 2-4 класів та ГПД)

Соціальний педагог     Наталія ГАРЬКАВА (харчування учнів пільгових категорій)

Медична сестра  Ірина КАСЬЯНЕНКО

Дієтична сестра   Ірина ДУДНІК

Тлф. 061-769-80-37

 

Зміни в організації харчування учнів

Автор: admin від 10-01-2022, 11:00

   Приготування, доставка, вигрузка та роздача їжі відбувається силами надавача послуг (ВИКОНАВЕЦЬ) ФОП Соловей Зінаїда Максимівна

   По заявці адміністрації школи, ВИКОНАВЕЦЬ повинен забезпечити організацію харчування учнів не пільгових категорій за рахунок батьківських коштів.

 Харчування учнів повинно організовуватись за чотиритижневим сезонним меню погодженим з територіальним органом Держпродспоживслужби.

   На теперішній час в школі відсутнє погоджене з органом Держпродспоживслужби чотиритижневе меню.

ХАРЧУВАННЯ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ – ПРАВА БАТЬКІВ

Автор: psychologist від 6-01-2021, 11:45

Батьки можуть впливати на організацію харчування дітей у школах та садочках.  Кожна мати чи батько мають право зайти у їдальню школи чи дитсадка і поцікавитися, що їсть її дитина (будь ласка, зауважте, що при цьому ви маєте бути здоровим/здоровою та обов'язково зняти верхній одяг).  Перше, на що варто звернути увагу, це на організацію інформаційного стенду на якому має бути:

  • меню-розклад на кожен день (склад та кількість продуктів заздалегідь затверджується у виконавчому органі місцевого самоврядування). Усі дані, вказані в меню, мають відповідати тому, що дитина має на тарілці згідно її вікової групи;
  • примірне двотижневе меню, погоджене власником закладу та територіальним органом Держпродспоживслужби, складається з урахуванням забезпечення сезонними продуктами;
  • книга відгуків та побажань;
  • інформація про організацію, яка здійснює організацію харчування у закладі освіти;
  • якщо у закладі освіти  є буфет, має бути погоджений у Держпродспоживслужбі асортиментний перелік. Батьки можуть перевірити, чи немає серед продукції, яка продається у буфеті школи, забороненої. Варто зазначити що у закладах освіти забороняється використовувати продукти, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку,  консерванти;
  • повинні бути виставлені розміряні за вагою контрольні порції страв на день.
  • У їдальні зобов’язані залишати добову порцію. Така порція зберігається промаркована в холодильнику і складається з усього, що входило в харчування дитини (із зазначенням, які страви, в який день або час були відібрані).
  • У їдальні, або поряд, обов’язково повинні бути створені умови для особистої гігієни, а саме: рушники, мило біля раковини, щоб діти змогли вимити руки. Згідно  санітарних норм у їдальні має бути не тільки холодна, а й тепла вода.