Школа №7 » Булінг » ПЛАН невідкладних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства

ПЛАН невідкладних заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства

Автор: admin від 30-08-2022, 14:48

№ з/п

Зміст роботи

Відповідальні за виконання

Примітка

1.

Організувати проведення з учасниками освітнього процесу виховної роботи із

запобігання та протидії насильству.

Практичний психолог, соціальний педагог, класні керівники

 

2.

Організувати проведення інформаційно-просвітницьких заходів з учасниками освітнього процесу з питань запобігання та протидії насильству, у тому числі стосовно дітей та за участю дітей, приділяючи особливу увагу формуванню небайдужого ставлення учнів до постраждалих дітей, усвідомлення необхідності невідкладного інформування вчителів про випадки насильства, що стали їм відомі, повідомлення про такі випадки до кол-центру з питань запобігання та протидії насильству, насильству за ознакою статі та насильству стосовно дітей.

Практичний психолог, соціальний педагог, класні керівники

 

3.

Виявляти факти домашнього насильства шляхом спостережливості педагогів, уважного ставлення до учнів і здатності вчасно помітити симптоми неблагополуччя в поведінці і настрої дитини.

Класні керівники, вчителі-предметники

 

4.

Повідомляти не пізніше однієї доби службу в справах дітей, уповноважені підрозділи органів Національної поліції України у разі виявлення фактів домашнього насильства стосовно дітей або отримання відповідних заяв чи повідомлень.

Директор закладу освіти

 

5.

Організувати роботу практичного психолога та соціального педагога з постраждалими дітьми (у разі виявлення фактів насильства).

Практичний психолог, соціальний педагог

 

6.

Взаємодіяти з іншими суб’єктами, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству відповідно до чинного законодавства.

Адміністрація закладу освіти, практичний психолог, соціальний педагог