Школа №7 » Новини » Щодо проведення профілактичних заходів

Щодо проведення профілактичних заходів

Автор: admin від 9-09-2015, 12:24

Щодо проведення профілактичних заходів

 

Для проведення профілактичних заходів на підставі листа Запорізького міського управління головного управління держсанепідслужби у Запорізькій області

 

НАКАЗУЮ: 

1. Організувати щоденне медичне спостереження (огляд педіатром) за контактними учнями класу та педагогами (з термометрією ).

до 25.09.2015р. Поворознюк З.А.

2.Забезпечити максимальну ізоляцію контактних учнів класу від дітей колективу закладу: виділити окреме приміщення для занять на період спостереження (або вирішити питання щодо припинення занять цього класу), обмежити переміщення по школі, обмежити проведення сумісних заходів, не користуватися місцями загального використання (музичною, фізкультурною залами, столовою), або в останню чергу з подальшим провітрюванням, дезінфекцією приміщень.

до 25.09.2015р. Косаренко С.В.

3.Заборонити проведення масових заходів у школі з участю декількох класів.

Термін: до стабілізації ситуації.

Бірюкова І.В.

4.Забезпечити проведення посиленого режиму провітрювання проведення та вологого прибирання з миючими засобами приміщень класів, рекреацій, туалетних, спортивного залу, столової школи.

до 25.09.2015р. Косаренко Г.І.

5.Забезпечити проведення заключної дезінфекції приміщень класів, рекреацій, туалетних, спортивного залу, столової та харчоблоку школи з дотриманням режиму дезінфекції для інфекцій вірусної етіології (ентеровірусної інфекції).

до 18.09.2015 року. Косаренко Г.І.

6.Забезпечити проведення поточної дезінфекції (дезінфекційним засобом по режиму для ентеровірусної інфекції).

до 25.09.2015 року. Прока М.В., Косаренко Г.І.

7.Посилити контроль за питним режимом учнів закладу, рекомендувати вживання кип’яченої води, бутильованої негазованої води в індивідуальних пляшках.

постійно Заст. директора з НВР

8.Посилити контроль за дотриманням санітарно-гігієничного та протиепідемічного режиму у школі, в тому числі за миттям, дезінфекцією посуду на харчоблоці, за проведенням поточних прибирань та поточної дезінфекції у приміщеннях школи, особливу увагу приділити столовій, предтуалетним і туалетним приміщенням.

Термін: на час карантинних заходів Поворознюк З.А., Прока М.В.

9. Посилити контроль за дотримання правил особистої гігієни учнями школи.

до стабілізації ситуації. Кл. керівники

10. До стабілізації ситуації в школі обмежити вживання сирих овочів, фруктів.

Термін: до стабілізації ситуації Зав.виробництвом Олійник В.І.

11. Приймати перехворілих дітей тільки за наявністю довідки-допуску в дитячий колектив від лікаря поліклініки, або інфекціоніста. Термін - при прийомі в заклад після захворювання.

Заст. директора з НВР, кл.керівники

12.Рекомендувати батькам контактних учнів спостерігати за дітьми вдома, при проявах захворювання (підвищення температури, запалення глотки, скарг на головну біль, інших), звертатися за медичною допомогою в лікувальний заклад, дотримуватися принципів ізоляції хворого.

13.Посилити санітарно-просвітню роботу серед учнів, вчителів та батьків з питань профілактики ентеровірусної інфекції, менінгітів, гострих респіраторних вірусних інфекцій.

Поворознюк З.А., Прока М.В.

14.Забезпечити персональну відповідальність за своєчасне здійснення відповідних протиепідемічних заходів при реєстрації кожного випадку будь - якої інфекційної хвороби в закладі.

Поворознюк З.А.

15.Забезпечити суворий облік відвідування закладу, активно встановлювати причини відсутності дітей.

Заст. директора з НВР

16.Організовувати та проводити профілактичні, протиепідемічні заходи та обмежувальні заходи стосовно хворих на інфекційні хвороби та бактеріоносіїв, у тому числі лабораторні дослідження, профілактичні щеплення, гігієнічне виховання навчання, інші заходи, передбачені санітарно-гігієнічними та санітарно – протиепідемічними правилами та нормами.

 

За даними СЕС 

17.Інформацію про проведену роботу направляти в трьохденний строк від отримання

«термінового повідомлення» на інфекційного хворого в Запорізькеміськеуправління Головного управління Держсанепідслужби у Запорізькій області.

Поворознюк З.А.

18.В разі необхідності, залучати фахівців Держсанепідслужби для проведення розслідування вогнища гострої кишкової інфекції та організації профілактичних, протиепідемічних заходів з лабораторними дослідженнями.

Поворознюк З.А.

19.Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою. 

Директор К.А.Білоус