Школа №7 » Новини » 10 найдобріших мультиків, які варто показати кожній дитині

10 найдобріших мультиків, які варто показати кожній дитині

Автор: psychologist від 16-03-2022, 09:24

1. Смолфут, 2018

Снігова людина на ім’я Міго спускається з вершини своєї гори в невідомий світ людей, де його чекає безліч відкриттів.

Прекрасна історія з посилом про те, що треба дбати про природу, не ображати тварин і цінувати кожну живу істоту. А ще – про дружбу, зраду, взаємодопомогу і сміливість.

2. Нарешті вдома, 2015

Прибульці захопили Землю і зайнялися її благоустроєм. Смілива дівчинка на ім’я Дар, яка дивом втекла від загарбників, зустрічає на своєму шляху істоту на ім’я О. Від цієї дивної парочки залежить наша планета.

Посил мультфільму: честь і борг, віра в успіх, коли, здавалося б, він неможливий, оптимізм і вміння сміятися у важких ситуаціях. Парочка покаже, як треба жити в повну силу.


3. Місто героїв, 2014

У центрі сюжету – юні винахідники і експериментальний робот Беймакс, якого з веселого товстуна перепрограмують в бойову машину.

Мультфільм піднімає багато життєвих питань, але найголовніші серед них – це питання дружби і важливості освіти, постійного розвитку.


4. Головоломка, 2015

Райлі – звичайна школярка. Її поведінку визначають основні емоції – Радість, Смуток, Страх, Гнів і Гидливість. Ці чоловічки в її голові кожен день допомагають їй справлятися з труднощами, наприклад, з несподіваним переїздом, на якому зав’язаний сюжет.

Ми маємо право на різні емоції, мало того, часто без одної не буває іншої. Але всередині іншої людини – такий же складний світ, як і у нас, тому повага і розуміння дуже важливі.


5. Таємниця Коко, 2017

12-річний мексиканець Мігель відправляється в Країну мертвих, щоб побачити свого кумира – співака Ернесто де ла Круса. Там він зустрічає душі своїх предків.

Незвичайний сюжет став провідником таких звичайних, але дуже важливих принципів: бережіть себе і близьких, цінуйте час поруч з ними і не бійтеся йти за своєю мрією, навіть якщо шлях здається складним.


6. Лоракс, 2012

Як знайти живе дерево в світі, де все пластикове? Звичайно, вляпавшись у халепу і рятуючи природу. Що і роблять два друга: хлопчик і волохатий дивак Лоракс.

Мультфільм піднімає важливі питання екологічного стану нашої планети і дає зрозуміти, що не потрібно пиляти гілку, на якій сидиш. Життя планети і майбутніх поколінь залежить від нас.


7. Велика подорож, 2019

Одного разу розсіяний Лелека все переплутав і замість сім’ї панд приніс малюка-панду ведмедю на ім’я Мік-Мік. Відповідальний ведмідь вирішує повернути малюка батькам в Південний Китай і відправляється в дорогу, по шляху зустрічаючи різних тварин.

Любов і взаємодопомога, дружба і вміння поставити себе на місце іншого, важливість сім’ї і близьких – основний посил мультфільму.


8. Таємний світ Анни, 2017

Крихітна дівчинка Анна живе зі своєю мамою, яка піклується про неї щосили, хоча дуже важко працює. Одного разу мама хворіє, і Анна разом з нею потрапляє в лікарню. Вночі в коридорах лікарні дівчинка знайомиться з дивною істотою, з якою незабаром заводить дружбу.

Мультик піднімає важку тему: смерть існує, приходить несподівано – і потрібно вміти з цим жити.


9. Тіто і птахи, 2018

Хлопчик Тіто живе в світі, де людям загрожує хвороба – епідемія страху. Тіто впевнений, що порятунок людей криється в загадці пісень птахів. Колись його батько побудував машину, здатну розуміти пернатих. Але тата Тіто не бачив вже дуже давно, і разом з друзями він вирушає на його пошуки.

Тема, яку іноді нелегко зрозуміти і дорослим: часто ми самі стаємо джерелом своїх проблем, піддаємося паніці і неадекватному страху. Перш ніж приймати рішення, потрібно зрозуміти, чим викликаний страх, і розібратися, як його нейтралізувати.


10. Букашки, 2018

Яскраві комашки живуть серед суворих джунглів, повних небезпек.

Дітям пропонується вивчити цей барвистий світ комах і птахів, а ще – розповісти їм про проблеми, які існують в нашому світі: вирубку лісів і порушення екології.